Robin Hood slår til igjen i USA valget.

Hillary og Dems er en slags moderne Robin Hood, de tar fra de rike og gir til de fattige.

Her er som alle steder fra den ene ytterlighet til den andre. Familie der lever på et rom og kjøkken i en lejlighet der skulle vært komdemnert for flere år siden. Til de styrt rike i Hollywod.

Det som er et paradoks er at begge ytterligheter hører til Dems og det gjør de faktisk i virkeligheten. Hollywod så mener jeg de med kunstnerisk yrke, skuespillere, musikere og den slags er meget flittige bidrags ytere til Dems.

Amerikanere er meget arbeidsomme, mange har to jobber og det er så videt det går rundt. Det er fordi timelønnen er meget lav, men øke den er heller ikke så enkelt, for den som jobber på McDonalds vil desverre miste jobben og de lukker bare butikken.

Der bor ca 320 mill og de har fremdeles verdens sterkeste økonomi, tett fulgt av Kina men der er til gjengjeldd 3 - 4 gange så mange innbyggere. USA er på noen vis et slags EU eller et spejlbilled av Europa. Der skal bo flere normenn i USA end der gjør i Norge, Irlendere, svenske, russere, danske, tyskere, italienere, spanske, kinesere, koreanere osv osv.

50 stater med hver sin guvenør og der er vel nesten ikke to stater der har helt like lover, der er altid et eller annet som variere. De kan være ultra konservative eller liberale, abort mostandere og for fri abort, våpen gale til tusinde, 2nd amentment, den har de med sig fra barnedåpen, Trump mener det er ok en skolelære er bevæbnet på jobben, miljøvern er ikke det de henger sig opp i først. Der er vel få lande i verden som har så mange våpen i privat bestillese.

La meg komme med et "rart" eksempel, Jamie Oliver vil revolusjonere mat verden på sin meget hyggelig og vennlige måte, han har vært på korstog i USA og forsøkt sig. Han satt på trappen til en skole å grått fordi skole administrasjonen ikke ville hører på han og slippe han til. Han ble rett og slett behandlet meget ufint og som en kriminell.

Ameraikaner er jo flest, så brede over røven på en låvre port så hans misjon var på sin plass.

Menuen han vill endre på var hamburgere, hot dogs, taco osv. Han kunne bespise eleverne for samme omkostning, men med kraftig redusert fett innhold, med salat og sund drikke til. En matekspert som  Hellstrøm ville hoppe i taget av glede hvis han kunne vise så mye entusiasme. Han kunne i løbet av et år endre elevenes fett inntag og redueres vekten til de var blitt helt friske og sunne. Elevene som fikk prøvet maten hans likten den faktisk, han åpnet et "gatekjøkken" over gata for skolen og da kom elenven stille og rolig sigende for å smake og da ble de værende.

Så det er ikke bare bare, vi sier det er bilenes land, men ikke i Florida, hvor du kan risikere å må betale bompenge igjen etter 1 km, oki drivstof er gunstig de betale en fjerde del av hva vi gjør.

Florida er for det meste brukt av pensionære der har økonomien i orden, pga klima er det selvsagt populært for turister. De har en cruis industri som vi i Europa bare kan drømme om. Min kone jeg har prøvet det 3 - 3 gange, første, siste og eneste gang. Det holder ikke med et mat bjerg og driks som er forhånds betalt. Vi landet på 8 øyer tror jeg det var og den enete forskjell var navnet på øya ellers prik like, 3 usd for en øl, en kjøtt rand rundt cafen med wifi osv osv

Ble godt kjendt med et amerikasnk ektpar der var på deres 30de cruis og de hatet Obama, han ødela Amerika,men han ødela tydeligvis ikke cruis industien?

Trump vil gi skatte lette i mange triliard klassen (kjøpe sig stemmer) de penge skal han ta igjen for å ballansere regnskabet.

Obamacare skal fjernes og 20 mill mister lege og sykehus tilgang. Det har han en forklaring på hvordan det skal gjøres uten de store problmer for noen, men fortelle hvordan det kan og det vil han ikke.

Heve minste lønn og like lønn for lik arbeide, går jo ikke, for det vil sette hans bruk av egen jet og helikopter i fare.

Han forteller Obama er ansvarlig for, der er mistet 50.000 arbeids plasser i kull industrien der er blitt borte og det er jo ikke mulig, der har aldri vært mere end 6 el 7.000 arbeidsplasser.

Det er jo tragi komisk og vi får bare smøre oss med tålmodighet til vi kommer til neste korsvei den 26 sep med president kandidatene til debat på tv.

Moin til vi ses igjen.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Per Lottrup

Per Lottrup

66, Askim

Per L som ikke er fanatisk Hillary tilhenger men det er Bill med de store hender som har den store nesegruse beundring. Demokratene vil heve minste lønn og gi fri college det er her mit hjerte ligger.twet @lottrup per

Kategorier

Arkiv

hits